Het Ukraine Food team ondersteunt het Oekraïense volk. Een gedeelte van de winst wordt gebruikt om Oekraïense mensen te helpen.   
Het volk moet zich verdedigen tegen de Russische agressie. In deze tijd van oorlog hebben ze alles nodig wat normaal gesproken vanzelfsprekend is. 
Iedere maand storten wij een deel van onze verdiensten naar stichtingen in Ukraine of een stichting in Nederland.
Hieronder zie je een foto verslag wat we ondertussen al hebben bereikt!

December     

Foundation “Ukrainians in the Netherlands” verzameld het geld voor een voertuig voor medici van techniek en pontontroepen in Lyman, regio Donetsk gedaan. 
Er wordt hevig gevochten aan de frontlinie bij Lyman, waardoor er helaas veel slachtoffers vallen.
Een evacuatievoertuig voor de gewonden is dringend nodig.
Wij hebben gedoneerd voor een voertuig.

November    

De donatie van november hebben wij naar Stichting 
 Oekrainers in Nederland gedaan. 

Oktober   

Voor de steun en bijdrage gedurende het afgelopen jaar. Dankzij jullie hebben wij kunnen groeien en succesvol kunnen zijn. We zijn verheugd om ons jubileum te vieren en willen graag iets terugdoen voor de gemeenschap.

Daarom hebben wij besloten om op 1 oktober alle omzet van die dag te doneren aan de stichting Oekrainers in Nederland. Deze organisatie zet zich in voor Oekraïners die in Nederland wonen en ondersteunt hen met verschillende programma's en activiteiten.

We zijn erg dankbaar aan onze gasten voor hun loyaliteit en vertrouwen in ons. Met deze donatie willen we iets teruggeven aan de maatschappij en de stichting Oekrainers in Nederland helpen bij hun belangrijke werk.

Nogmaals bedankt aan al onze gasten voor een geweldig jaar en we hopen nog vele jaren samen met jullie te vieren.

September 

Geweldig nieuws van september! Door het doneren van 150 liter bosch en 450 stuks pampeoshky en 30 liter huisgemaakte likeur heeft Stichting Oekrainers in Nederland 100% omzet kunnen behouden. Ons donatie zal ongetwijfeld een grote impact hebben gehad op de stichting en de mensen die zij ondersteunen. Bedankt voor jullie gulle bijdrage!

Augustus  

De donatie van juli hebben wij naar Stichting 
 Oekrainers in Nederland gedaan. 

Juli

De donatie van juli hebben wij naar Stichting 
 Oekrainers in Nederland gedaan.

Juni 

De donatie van juni hebben wij naar Superhumans
Center gestuurd. 

Tweede donatie van juni hebben wij naar de regio Kherson gedaan om de bewoners te voorzien van goederen en voedsel. We zullen video- en fotomateriaal op sociale media plaatsen. 

Mei  

De donatie van mei hebben wij naar Superhumans
Center gestuurd.

April 

De donatie van april hebben wij naar Superhumans
Center gestuurd. 

Maar  

In maart hebben wij gedoneerd aan The Foundation Life Guardians voor een trip naar Oekraïne om goederen te brengen.

Februari

De donatie van februari hebben wij naar Syrië en Turkije gestuurd. De hele wereld staat voor ons klaar en nu ook is onze tijd om te helpen.

December  

In december hebben wij gedoneerd aan stichting Oekraieners in Nederland en een bijdrage aan stichting Life Guardians voor een trip naar Oekraïne om generatoren te brengen.

Fotoverslag

In november zijn Jelmer en Allard naar Lviv in Oekraine geweest. Dankzij donaties (financieel en in goederen van kennissen en van ons) konden hun met een volle bus naar Lviv rijden. Daar hebben ze twee opvangcentrums bezocht waar tijdelijk vluchtelingen uit Oost Oekraine verblijven. Er zijn voorzieningen die minimaal zijn en ze zijn dus heel erg afhankelijk van hulpgoederen uit het buitenland. Hier konden Jelmer en Allard gericht kleding, kaarsen, knutselspulletjes voor de kinderen en voornamelijk voedsel en drinken bezorgen. Ook hebben ze samen met sportdocent Vitalek diverse weeshuizen bezocht. Sinds het begin van de oorlog hebben ze geen buitenlands bezoek gehad. Er werd gesport met de kinderen en ook sportschoenen, speelgoed en eten gebracht. De dank was zo groot dat ze allemaal zelfgemaakte knutselwerkjes hebben meegekregen. Als laatste werden er powerbanks, slaapzakken en voedsel voor het leger gebracht. Op de terugweg werden twee vrouwen met pasgeboren kinderen meegenomen naar Nederland om zo de koude winter veilig door te brengen in Nederland. 

Fotoverslag

Oleksii en Oleksii bezorgd goederen in de regio Kyiv. Mensen in alle dorpen er omheen hebben gruwelijke dingen meegemaakt. Ons team dat zich in Nederland en in Oekraïne bevindt zorgt ervoor dat deze mensen hulpgoederen, medicijnen en mentale ondersteuning krijgen. 
Ook hulpgoederen werden naar de Regionaal centrum voor geestelijke gezondheid Kyiv (gemeente Vorzel) bezorgd om patiënten en personeel te ondersteunen. Van de ziekenhuizen worden geen foto's gedeeld vanwege privacywet.