Het Ukraine Food team ondersteunt het Oekraïense volk. Een gedeelte van de winst wordt gebruikt om Oekraïense mensen te helpen.   
Het volk moet zich verdedigen tegen de Russische agressie. In deze tijd van oorlog hebben ze alles nodig wat normaal gesproken vanzelfsprekend is. 
Iedere maand storten wij een deel van onze verdiensten naar stichtingen in Ukraine of een stichting in Nederland.
Hieronder zie je een foto verslag wat we ondertussen al hebben bereikt!

April 

De donatie van april hebben wij naar Superhumans
Center gestuurd. 

Maar  

In maart hebben wij gedoneerd aan The Foundation Life Guardians voor een trip naar Oekraïne om goederen te brengen.

Februari

De donatie van februari hebben wij naar Syrië en Turkije gestuurd. De hele wereld staat voor ons klaar en nu ook is onze tijd om te helpen.

December  

In december hebben wij gedoneerd aan stichting Oekraieners in Nederland en een bijdrage aan stichting Life Guardians voor een trip naar Oekraïne om generatoren te brengen.

Fotoverslag

In november zijn Jelmer en Allard naar Lviv in Oekraine geweest. Dankzij donaties (financieel en in goederen van kennissen en van ons) konden hun met een volle bus naar Lviv rijden. Daar hebben ze twee opvangcentrums bezocht waar tijdelijk vluchtelingen uit Oost Oekraine verblijven. Er zijn voorzieningen die minimaal zijn en ze zijn dus heel erg afhankelijk van hulpgoederen uit het buitenland. Hier konden Jelmer en Allard gericht kleding, kaarsen, knutselspulletjes voor de kinderen en voornamelijk voedsel en drinken bezorgen. Ook hebben ze samen met sportdocent Vitalek diverse weeshuizen bezocht. Sinds het begin van de oorlog hebben ze geen buitenlands bezoek gehad. Er werd gesport met de kinderen en ook sportschoenen, speelgoed en eten gebracht. De dank was zo groot dat ze allemaal zelfgemaakte knutselwerkjes hebben meegekregen. Als laatste werden er powerbanks, slaapzakken en voedsel voor het leger gebracht. Op de terugweg werden twee vrouwen met pasgeboren kinderen meegenomen naar Nederland om zo de koude winter veilig door te brengen in Nederland. 

Fotoverslag

Oleksii en Oleksii bezorgd goederen in de regio Kyiv. Mensen in alle dorpen er omheen hebben gruwelijke dingen meegemaakt. Ons team dat zich in Nederland en in Oekraïne bevindt zorgt ervoor dat deze mensen hulpgoederen, medicijnen en mentale ondersteuning krijgen. 
Ook hulpgoederen werden naar de Regionaal centrum voor geestelijke gezondheid Kyiv (gemeente Vorzel) bezorgd om patiënten en personeel te ondersteunen. Van de ziekenhuizen worden geen foto's gedeeld vanwege privacywet.